OPROEP KLIMAATMARS MAASTRICHT 15 MAART

[Permalink]

11 march 2019

[4C Note: wij ontvingen het volgende via email op 11 maart from Mara Sieber at Students 4 climate Maastrich, +352621301542, s4cmaastricht@gmail.com. Facebook event: http://goo.gl/cwVQ4R/i>]

===========================================================

Beste,

Op vrijdag 15 maart vindt er in diverse steden in de wereld een Klimaatmars plaats, zo ook in de Europese hoofdstad Maastricht.

Onze stad Maastricht, organiseert zijn eerste klimaatmars ooit. Drie studenten van Universiteit Maastricht werden geïnspireerd door twee 11-jarige meisjes uit Maastricht (Vida & Maxima) die op 7 februari de hele dag hebben gestaakt voor het klimaat voor het stadhuis op de Markt. Samen met lokale organisaties zoals Mondiaal Maastricht, Milieudefensie Maastricht, het CNME voor Maastricht en Regio, Grootouders voor het Klimaat,... zowel als met lokale studenten organisaties zoals Precious Plastic Maastricht, University Maastricht Green Office, Fossil Free Maastricht,... organiseert Student 4 Climate deze mars. (Samen vormen we “KAN”, Klimaat Actie Netwerk.)

We gaan de straten op om te laten zien dat het klimaat ons nauw aan het hart ligt, we ervan wakker liggen en met een kritische blik kijken naar wat onze regering(en) ondernemen. De provinciale en Europese verkiezingen komen eraan, en we willen alle politieke partijen hetzelfde bericht sturen:

We zijn met velen, we zijn ongeduldig en we willen verandering zien.

Dit is een uitnodiging aan alle mensen in Maastricht om mee te lopen op 15 maart, want tegenover klimaatverandering zijn we allemaal kwetsbaar. We willen graag alle kinderen, middelbare- en universiteitsstudenten, volwassenen, families en grootouders oproepen de straat op te komen voor hun toekomst, voor onze toekomst en voor de toekomst van de mensheid.

De klimaatmars alleen is niet genoeg. Dit is slechts het begin van het “ik KAN actieplan!”. Klimaat Actie Netwerk (KAN) lanceert een drie maanden plan waar alle lokale organisaties evenementen gaan organiseren in het belang van het klimaat.Samenvatting
➢ Oproep aan de Maastrichtenaren om mee te lopen in de klimaatmars
➢ De Klimaatmars zal plaatsvinden op vrijdag 15 maart vanaf 11:00, en zal beginnen en eindigen op het Vrijthof met toespraken en een informatiemarkt met informatie hoe jij zijn steentje kunt bijdragen.
➢ De dag na de mars is de belangrijkste. Het lanceren van het drie maanden ”ik KAN actieplan!”.>>> Back to list